Ádám világgá megy – Bibliai mesék
Ádám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megyÁdám világgá megy

 

A szerző

Azért szerettem ezeket a meséket írni, mert ahogy megpróbáltam más szemszögből a történetekhez fordulni - gyerekszemmel nézni a szereplőket és az eseményeket - egy új világ tárult a szemem elé. Az időben és térben is távoli bibliai alakok hirtelen igazi, hús-vér emberekké váltak, akik hibáznak, veszekednek, dühösek és ravaszkodnak, de akik szeretnek, segítenek, bánkódnak és vágyakoznak is, éppen úgy, ahogyan ma is, mi is tesszük. Én például most arra vágyom, hogy a gyerekek is megszeressék ezeket a meséket.

Szokács Eszter

Az illusztrátor

A pécsi Művészeti Középiskolában ötvösséget tanultam. 1998-ban diplomáztam tervezőgrafikusként a budapesti Iparművészeti Fõiskolán. Utána a Varga Stúdióban fázisrajzolói tanfolyamot végeztem. 2000 óta illusztrálással foglalkozom. Jelenleg Szentendrén élek. Rajzaim megjelentek többek között a Boss magazinban, Hölgyvilágban, Profiterol magazinban, Readers Digest-ben, Figyelõben, dolgozom a Móra könyvkiadónak. Tagja vagyok a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületnek, és a Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületének, és a Gyermekkönyv szerzők és illusztrátorok egyesületének. Rajzaim figyelemmel kisérhetők a www.napvege.blogspot.com oldalon.

Szántói Krisztián

email: info@bibliaimesek.hu   Copyright 2010